top of page

Jacobus den Herder

Jacobus den Herder (Zutphen, 1985) studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken en Willem Brons in 2011.

 

Jacobus was 1ste prijs winnaar bij het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemus prijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek.

Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was hij prijswinnaar bij dit concours.  

 

In 2013 werkte Jacobus samen met de bekende Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Hij speelde tijdens de presentatie van de zomercollectie van Taminiau in Parijs en Amsterdam werken van Mozart en Satie.

 

Regelmatig concerteert hij samen met mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, altvioliste Anna den Herder en cellist Wijnand Hulst.

 

Jacobus is ook veelvuldig actief als arrangeur. In 2014 maakte hij een bewerking van Schubert’s Winterreise van bariton en pianotrio. Hij werkte daarbij samen met fotograaf Foppe Schut, wat leidde tot de voorstelling ‘Winterreise - een reis in beeld en geluid'.

Daarnaast werkte hij samen met Cello8tet Amsterdam. Zij speelde zijn bewerking van het Requiem van Fauré in een versie voor 8 celli. In de zomer van 2017 werd een bewerking van het monumentale Requiem van Willem Jeths uitgevoerd in een arrangement van Jacobus, tijdens het Internationale Cellofestival Zutphen. 

 

Jacobus volgde masterclasses bij Pascal Devoyon, Steven Kovacevich, Naum Grubert, Elena Ashkenazy en Ronald Brautigam.

Hij bespeelt een Steinway vleugel, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds te Amsterdam. 

bottom of page